Luft/vann

Luft/vann Varmepumpe

Med luften som energikilde

Luft/vann varmepumpe

Det er alltid energi å hente i luften, selv ved minusgrader, og denne energien kan en luft/vann varmepumpe omdanne til varme for både romoppvarming og tappevann. Har du allerede vannbåren varme, skal bygge nytt eller renovere kan en luft/vann varmepumpe gi store besparelser.

En luft/vann varmepumpe består av en utedel med stillegående vifte, en varmeveksler og en varmtvannstank som plasseres i eksisterende fyrrom eller annet egnet sted. Varmeveksleren kobles til vannbåren gulvvarme eller radiatorer.

Hvorfor velge Luft/Vann varmepumpe?

Luft/vann varmepumper er særlig godt egnet for boliger under 200 m2, med et relativt lavt energiforbruk.

Et anlegg med luft/vann varmepumpe har en lavere investering enn f.eks. vann/vann varmepumper, og krever ingen grunnarbeider eller boring.

Våre luft/vann varmepumper gir en besparelse på 50%-60% av boligens energiforbruk til oppvarming og varmt tappevann. For å få full utnyttelse av en luft/vann varmepumpe forutsetter det at boligen er utstyrt med vannbåren gulvvarme. Vannbåren gulvvarme kan også installeres i eldre hus.

Eier du grunnen boligen står på, bør du også vurdere bergvarme. Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere beste løsning for deg.

Besparelse
50-60% Besparelse
Effekt
Behov for en del spisslast på de kaldeste dagene
Driftsikkerhet
Mindre driftsikker enn energibrønn/bergvarme
Levetid
Utedel har kortere levetid enn en energibrønn som energikilde
Engangskostnad
Lavere investeringskostnad enn bergvarme

Vennligst kontakt oss for tilbud eller spørsmål

Dette sier kundene om oss

5/5
Super service og bra oppfølging før og etter installasjonen. Nå sparer vi mye penger på oppvarming og varmt vann. Kan anbefales på det sterkeste!
Jon U.
5/5
Vi er veldig fornøyd med installasjon av det bergvarme anlegget vi har kjøpt i 2018. Fra første møte med prosjektleder til arbeidet var ferdig utført gikk alt på skinner. Alle firmaets folk var profesjonelle og imøtekommende. Vi kan anbefale de på det varmeste.
Aud E. G.
5/5
Topp stemning hjemme etter installasjon av bergvarme anlegg og vannbåren varme i gulv. Etter ett års problemfri drift viser målingene ganske jevnt ca 1kWt brukt for ca 3kWt effekt ut. God planlegging, effektivt levert.
Kristian N. M.